Barcelona semester

13 07 2009

Det var ett tag sedan vi kom hem från Barcelona semestern nu, men jag har inte haft varken tid eller lust att skriva något inlägg om den resan ännu, men bättre sent…

Vi var där 27 maj till 8 juni. Bra att vara där under så pass lång tid så att killarna hann känna in sig ordentligt. Det var Wilmers första resa till moster Lina och morbror Thomas i Spanien. Förutom en tripp till akuten för Wilmers del så gick det väldigt bra. De har hårda stengolv i lägenheten och Wilmer ramlade rakt på näsan så att den svällde upp och blev alldeles blå. Vi var rädda att han hade skadat något så jag, moster Lina och Wilmer fick ta en tur till akuten. De undersökte och röntgade och kunde konstatera att det var lugnt, vi fick åka hem igen.

Tiden i Montgat fördelades mellan poolen, stranden och den stora lekparken. Allt inom fem minuters gångväg från Lina och Thomas lägenhet. Deras takterass använde vi också en hel del och där hade barnen en liten pool som de kunde bada i. Wilmer satt mest i poolen hela tiden och Adrian skurade terassen riktigt energiskt, den blev rengjord varje gång vi var där uppe. Adrian var lite skeptisk till att bada i stora poolen till en början. Dels var det ju inte alltför varmt i den (han är van vid 32 graders bassäng) och så bottnade han inte i den. Med lite pedagogisk övertalning från Martins sida så kom han i till slut och tyckte att det var kul. Han blev modigare och modigare för varje dag och simmade snart runt själv med sina armringar. Jätteduktig var han. Wilmer skuttade i direkt när han kom till poolen första gången, han kippade efter andan och tyckte att det var lite kallt, men han älskar att bada så det var inga problem. Även han simmade runt själv i poolen med sina armringar. Vi plaskade lite ihavet också, men stranden vid Lina och Thomas är inte särskilt långgrund så det är lite svårt för barnen att bada där. En av dagarna gjorde vi dock en utflykt till Salvador som ligger längs med kusten söderut från Barcelona och där var det långgrunt och där badade både Adrian och Wilmer lite mer.

Vi åt ute flera gånger med barnen och det funkade alldeles utmärkt. Adrian tyckte verkligen om ”O:n”, dvs friterade bläckfiskringar och Wilmer älskar oliver så den spanska maten funkar bra. Kroketter och friterade små, hela bläckfiskar (chipperones) tyckte de också om. Lina och Thomas hade köpt en drake som vi flög med nere på stranden och i lekparken. Det tyckte Adrian var skoj, dessutom var det ju clownfisken Nemo på den som han kände igen eftersom vi precis hade sett den filmen innan vi åkte till Spanien.

Vi var inne i stan med barnen en dag och lunchade med Lina på torget vid hennes jobb. Det finns en fontän där som hade sin dagliga show under tiden vi åt och Wilmer var helt till sig i trasorna. Han hade lite svårt att fokusera på att äta när det sprutade vatten ur plattorna på torget. Det är ingen uppbyggd fontän med staty utan det kommer vattnet ur ventiler på torget som knappt syns. Den är bara i gång under ca 2 timmar per dag och då hade vi som sagt turen att vara där då. Som tur var satt ju Wilmer i stol (nåja, han stod upp en större delen av tiden), men efter maten ville han dit och känna på vattenstrålarna, vilket givetvis inte funkar eftersom trycket är så stort att man kan göra sig illa på strålarna. Efter lunch med moster Lina gick vi till akvariet och kollade in alla fiskar och bläckfiskar. Adrian var väldigt intresserad och han såg till att hålla ihop familjen genom att ropa ”Kom nu, alla mina småttingar!” när han tyckte att vi yrde runt för mycket. Hajtunneln tyckte han var häftig och pingvinerna såklart, Pingu och hans lillasyster Pinga är ju favoriter. Efter akvariet strosade vi uppåt stan och åt goda tapas på en uteservering. Vi var inte hemma förrän nio på kvällen.

På fredagkvällen 5 juni så var vi på konsert i en sal i Palau de la Musica. Kören som moster Lina sjunger i medverkade bland annat. Adrian var jätteduktig och satt och lyssnade tillsammans med Martin. Wilmer blev dock utvisad ett tag eftersom han blev lite högljudd. Jag gick ut med honom en stund, men vi missade inte kören som var med i början och slutet av programmet. Efteråt gick vi och åt god vedugnsbakad pizza på ett ställe i närheten. Killarna var jätteduktiga fastän de nog var rätt så trötta för klockan var nio på kvällen. De kraschade båda två i sina vagnar på vägen hem. Lina ade lånat en vagn av en kollega som vi använde till Adrian. Det var jättebra med två vagnar, även om Adrian är duktig på att gå så blir det lite jobbigt när man ska in till Barcelona och framför allt när det börjar bli sent på kvällen.

Dagen efter hade jag och Martin en heldag i Barcelona med goda pinchos, tapas och dryck. Vi häckade på vinbaren vid Santa Maria del Mar i flera timmar och provade massa olika goda cava och viner. Vi blev betjänade av en servitris som vi tyckte var väldigt duktig på engelska och det visade sig att hon var från Sheffield! Hemma i Montgat gick det alldeles utmärkt med barnen. Wilmer var lite reserverad, men blev nöjd när han fick vara i morbror Thomas famn ute på balkongen och spana ned över havet och båtar. Givetvis såg Wilmer till att morbror Thomas var tvungen att stå hela tiden och att han absolut inte kunde dricka sin veteöl som han nyss hällt upp efter konstens alla regler. Utan den stod istället på soffbordet och blev ljummen.

När vi skulle åka hem fick vi vänta på flygplatsen en lång stund. Vi fick först gå ombord på planet på utsatt tid, men då var det fel på en nödutgång (en sån där rutschkana hade blåsts upp av misstag) så vi fick gå av planet medan de försökte laga det. Till slut, nästan fem timmar senare fick vi gå ombord på ett annat flygplan för att flyga hem till Stockholm. När vi kom hem på kvällen fanns mormor och morfar på plats i lägenheten (de hade varit på Bruce Springsteens konsert kvällen före) och det var väldigt skönt att kunna komma hem till en lagad middag och fullt kylskåp.

Just nu är vi hemma hos farmor och farfar på våran sommar semster turné. Häromdagen när Adrian och Wilmer gungade i trädgården sa Adrian att han ville gunga ända till Barcelona, till Lina och Thomas. Han sa att han längtade efter dem.

Annons

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: