Skidsemester i Sälen

13 04 2009

Nu har vi kommit hem efter en veckas semester i Sälen fjällen. Vädret har varit riktigt bra och det var gott om snö. Allt hade varit perfekt om inte jag och Martin hade avslutat veckan med att få halsfluss och vara sängliggande i stugan. Nåja, tur att farmor och farfar kunde följa med barnen till skidbacken då istället.

Adrian testade att stå på skidorna redan första dagen vi var uppe och det gick väl så där. Han var inte så peppad. Jag tror att problemet var att vi hade fått spendera en del tid med att hyra utrustning och köpa liftkort så när vi väl kom till backen så hade hans ork tagit slut. Nästa dag var det verkligen inget fel på Adrians ork! Han åkte skidor hela dagen! Vi började med lilla barnbacken där det är rullband som lift, men det dröjde inte länge förrän Adrian ville åka de större backarna vid knappliftarna. När han hade gjort det ett tag så tyckte han att det var dags för sittlift upp på toppen, så då tog vi den. Det trodde jag verkligen inte att vi skulle göra efter endast några timmars skidåkande! Adrian har främst åkt med Martin och så har jag pendlat mellan att åka med dem och umgås med Wilmer.

Martin var rätt så trött i benen efter tisdagens skidåkning så det var rätt skönt att det blev lite sämre väder på onsdagen. Vi tänkte åka och bada, men det hade ju givetvis alla andra också tänkt så det var fullt både på badet i Hundfjället och Tandådalen. På torsdagen åkte jag, Martin och Henke några åk, men även då var vädret inte så bra. Framför allt var det väldigt dålig sikt. På fredagen var det bättre väder och vi siktade på en heldag i backen. Både jag och Martin hade lite ont i halsen, men vi tänkte att det funkar nog. Rätt så snart kände vi dock att vi inte pallade. Vi fick bara mer och mer ont i halsen och kände att vi hade feber. Vi fick avbryta och åka hem med barnen medan farfar och farmor tog några åk till.

På lördagen var det underbart härligt väder, dryga 10 plusgrader och strålande sol. Martin och jag låg inne och sov i stugan medan farfar och farmor tog barnen till skidbacken. Adrian åkte lite skidor med farfar och Wilmer åkte pulka. På eftermiddagen åkte jag och Martin till vårdcentralen i Sälen där vi fick konstaterat att det var halsfluss och fick med oss antibiotika hem. Vi kände oss rätt okej igår så vi kunde köra hem till Skarpnäck som planerat. Skönt att vara hemma igen och här var det verkligen vår väder! Kul att Adrian tyckte om att åka skidor, vi planerar att åka på en fjällsemester varje säsong. Dags att börja spara inför nästa resa!

Annons

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: