Blöjfri

8 09 2008

Adrian är nu blöjfri. Skönt! Det har funkat riktigt bra. Till en början ville han alltid bajsa i blöja och då fick han göra det ett tag. Sedan började han bajsa i lilla toaletten på dagis och sen funkade det här hemma på pottan också. Det märks att han även kissar mindre på natten, men givetvis kommer det att dröja ett tag till innan han kan vara utan blöja på natten.

För att motivera Adrian till att använda pottan så fick han klistermärken att sätta upp på ett papper; ett för nummer 1 och två stycken för nummer 2. Han får fortfarande klistermärken för nummer 2 ibland när han kommer på det själv.

Första gången som Adrian var utan blöja på allvar var när vi var på dop den 9 augusti. Då blev det både biltur, kyrkobesök och lunch utan blöja. Innan dess hade han bara varit utan blöja här hemma på gården och hemma i farmors och farfars trädgård. I slutet av dopcermonin så sa Adrian till mig att han var kissnödig så vi skyndade oss ut till toaletten. Tyvärr hann vi inte riktigt dit, men vi hade tagit med oss extrakläder så det var inga problem.

Adrian tycker om att sitta länge på pottan och bajsa och läsa böcker. Det kan bli lite frusterande ibland eftersom han också vill vara ifred. Något man givetvis måste respektera, men det kan vara lite svårt ibland eftersom vi endast har ett badrum. Uppenbarligen behövs två badrum inte bara när man har tonårstjejer i familjen 🙂

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: