Potträning

20 08 2008

Vi pottränar Adrian för fullt just nu och det går bra. Att gå på pottan och kissa är inga problem och nu har det inte varit någon olycka på ett tag. Däremot så vill han endast bajsa i blöja. Vi ligger lite lågt för tillfället och låter honom göra det ett tag. Det verkar funka bra även på dagis (Adrian började i måndags igen) och ännu har han inte behövt använda sina extrakläder.

Vi har köpt Elizabeth Pantleys bok ”Potträning utan gråt” och jag läser den för tillfället. Den är väldigt bra (jag använde även hennes bok ”The no-cry sleep solution” och tyckte att den också funkade bra) och jag känner att vi kommer att ha ännu större nytta av den när det är Wilmers tur att sluta med blöjor. Pantley har många förslag på hur man redan några månader innan man har tänkt börja med potträningen kan förbereda barnet på vad som ska hända.

Blöja på natten kommer givetvis Adrian att ha en lång tid framöver. Vi har dock problem att hitta en blöja som funkar bra. Det blir kissläckage varannan natt ungefär. Även om vi byter blöja på honom innan vi går och lägger oss. Det kan bli blöt i sängen oavsett om blöjan är full eller inte. Jag antar att det beror på att han är kille och därmed har en slumpmässig kiss riktning. Vi har provat Liberos byxblöjor 16-26 kg, men de funkar inte bra. Just nu testar vi Libero 15-30 kg vanliga blöjor, men de verkar inte vara så mycket bättre. Vi får nog prova Pampers istället i förhoppning om att det funkar bättre.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: