Titta han snackar!

12 02 2007

Oj, va Adrian snackar nu för tiden! Det är ett konstant "blablabla", blandat med många "da" och pekande med handen, för att inte glömma brummandet när han kör sina små leksaksbilar eller sitter på sin Bobby car (den kan han inte köra själv ännu). Han har även börjat uttrycka sitt missnöje när han inte får som han vill och han kan bli riktigt arg.

Gåendet går också framåt 🙂 och ikväll så gick han spontant själv för första gången. Han stod vid soffbordet och kollade på mig och log segervisst innan han släppte bordet och gick mot mig! Kruxet för lillkillen än så länge är att han inte kan resa sig upp från golvet själv utan han behöver ta stöd mot något. Jag tror inte att hans gående kommer igång på fullt allvar innan han har lärt sig att ställa sig upp själv.

Igår överraskade Adrian oss genom att visa att han har koll på mer än vad vi trodde. Vi satt på vardagsrumsgolvet alla tre och lekte "hitta-och-ge-saker-till-varandra" leken. Adrian hade full koll på sina strumpor, bollen, nappen och han la dem på soffbordet när vi bad honom att lägga dem där. Han gav även saker till oss och vi gav tillbaka. Lite kul att se, när han skulle ge oss något då tog han tag i vår hand och vände handflatan uppåt och la sedan tinget där. När han ska få tillbaka prylen så tog han det dock och han ville inte alls vara med på att vända sin handflata uppåt.

Adrian har blivit stora killen och sover på madrass istället för spjälsäng. Funkar jättebra. Mycket skönare för oss att rycka ut när han vaknar på natten, att stå lutad över en spjälsäng kan man ju vara utan.

Stora vita bönor går verkligen hem oss Adrian har vi upptäckt. Kikärter, gröna ärter och majs tycker han också är gott, men bönorna är helt klart bäst hitills. Det är nästan svårt att få i honom någon mat när han äter bönor, så fort de är slut så pekar han och vill ha fler och då ska man inte tro att det duger att sticka fram skeden med barnmat. Nä, bönor ska det vara! Window of opportunity som man har att spela på är den sekund som munnen är öppen medan bönan är i hans hand på väg dit, det gäller att få in skeden innan bönan hinner dit så är det lugnt. Man får in snitsen efter ett tag. Adrian äter både burkmat och hemlagad barnmat. Det mesta slinker ner, hitills är det bara en maträtt som han definitivt inte tyckte om (jag testade den flera gånger vid olika tillfällen bara för att kolla, stackars kille). Det var en grönsaksgratäng med vitlök. Jag vet inte om han tyckte att det var för mycket vitlök eller om det var de trådiga grönsakerna som var problemet (jag hade använt rivjärn iställer för att hacka), men ner kom det inte. Annars så har Adrian inga mat problem, vilket är väldigt skönt. Nyss fick vi känna på hur det kan vara att ha ett barn som matvägrar en del. Adrian har varit väldigt förkyld (fortfarande inte helt frisk) och då var det några dagar då han inte hade så mycket matlust. Det var inte mycket som gick ner då, gröt funkade hyfsat, men vanlig mat och välling nobbade han.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

20 02 2007
lena o dicken

Hej,nu för en gång skull är det gammelfaster Lena som är och hälsar på. Jag har läst att det mesta verkar bra med er.Gud, va Adrian blivit stor, och en duktig kille verkar det som, men han har ju påbrå. Allt är bra här nere också, vi jobbar och står i för jämnan,inte så mycke fri tid. Tjejerna har sportlov,så Emma vilar, Linda o William håller på att spela in en demotape med sitt band, spännande värre. Allt gott till er, vi hörs snart! KRAMISAR från oss alla till er alla!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: