Brasiliansk frilla

24 11 2006

Nu har ja fått håret klippt. Det blev det gamla vanliga, maskin rakt över. Det verkar vara helt i linje med modet här, 90% av den manliga befolkningen i byn har samma frilla som jag. Antar att de går till samma kille. Frisören livnär sig på att låta ungar spela playstation 2 för pengar och klippa håret på folk. Antagligen just i den ordningen. Stället såg ut som en ungdomsgård med en frisör stol vid ingången.

Killen som klippte såg lite osäker ut när Macce kom och ville ha frisyr, vad fasen menar han, det finns väl bara en? Macce såg dessutom lite nervös ut när frisören halvägs in börjar jämföra honom med "Van Damm" och garva. Tillslut redde han dock ut det och resultatet var helt ok. Alla hårkanter är lika knivskarpa som rakkniven han halade fram för att hyfsa till dem med. När man även väger in vad det kostade så måste man nog säga att det var klart prisvärt, 8 reais för två klippningar (29 kronor) är inte alls tokigt. I Umeå gick det inte att hitta en frisör som klippte för under 280 kronor, om man räknar bort invandrarkillen som kom hem till en och klippte för 50 spänn.

Vi avslutade dagen med lekstund och bad. Lotta och Anna var på shoppingtur så vi härjade fritt här hemma. Först blev det lek, sen havsbad och så avslutade vi med 40 minuter i poolen. Gissa om den var varm efter en hel dag med ekvatorsols värmning. Säkert 28 grader i luften och vattnet kändes ändå nästan hett. Adrian trivdes och ville inte komma upp. Havsbadet var ingen succé direkt idag, vågorna gick höga och Adrian blev lite olycklig efter en riktig översköljning. Salt i näsa och mun och solkräm i ögonen, nej det var tur att poolen var varm.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: