MC olycka och shopping

24 11 2006

Ytterligare en dag avslappnad dag i paradiset. Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Martin och Marcus är hos frisören just nu, vi får väl se hur de ser ut när de kommer tillbaka. På vägen hem ska de även handla lite i affären, det börjar bli dags att fylla på förråden lite.

Igår var vi uppe i byn och åt lunch på en restaurang. Den ligger alldeles här ovanför på huvudgatan. På dagarna har de buffé som man betalar per kilo. Det var verkligen gott. Grönsaker, kyckling, kött, fisk, bönor och mycker mer, det var verkligen jättegott. Alltihop gick på RS$ 33,50 (dvs ungefär 120 sek) för oss alla fyra och då hade Lotta och jag även tagit en dricka till efter maten och killarna tog varsin starköl. När jag skulle gå in och betala så åkte det förbi tre MC på vägen och strax därefter hörde man en smäll och när jag tittade dit så såg man MC delar som flög och en kille som låg på vägen och hans hjälm hade åkt av. Det såg otäckt ut. Marcus hade sett förloppet och tydligen bromsade en av motorcyklarna och de hann inte den bakom stanna utan körde in i honom. Det verkade dock inte som att någon var allvarligt skadad, de satt upp allihop. Det blev en rätt så stor folksamling och polisen kom strax efteråt. Det tog inte lång tid förrän de hade fått bort de skadade och städat på platsen. De flesta MC förarna här har faktiskt hjälm, men de kör i shorts och linne.

Just nu Adrian har jättemycket energi och kryper omkring i bara blöjan och pysslar med sina saker och snackar hela tiden. Han kryper även ut på verandan, men där är det skugga så det går bra. Jag har även smörjt in hela honom med solskyddskräm och så har han sin bandana på huvudet. Han är såååå söt!!

När karlarna har kommit tillbaka så sticker jag och Lotta iväg en sväng till Mar Grande, en lite större by norrut härifrån. Vi tar en kombi både dit och hem. Vi tänkte shoppa lite kläder, jag känner att jag har för lite. Idag har vi lämnat in tvätt och det tar två dagar innan man får igen det så man får planera lite vad man ska ha på sig. Hemma på dagarna är det i och för sig endast bikini som gäller, men när man ska ut bland folk och på kvällarna behöver man ha lite mer.

Vi måste även köpa myggnät till barnens resesängar. De har blivit rätt så bitna, Adrian är nog värst. Han har röda märken lite överallt, främst på huvudet. Först trodde vi att det kanske var sandloppor på stranden, men ingen av oss vuxna har fått några bett. Ungarna har ju myggnät som vi spänner över resesängen, så vi tänkte att det borde vara lugnt. Men nu har vi kommit fram till att hålen i nätet på sängens sidor är för stora, där kommer det nog in en del insekter. Det är endast vid huvudändan som det är vanligt tyg, de övriga tre sidorna har nät med rätt så stora hål. Vi måste köpa myggnät och sätta för där så får vi se om det blir bättre. Vi vuxna har bra myggnät runt våra sängar och vi har inte fått några bett. Det verkar inte som att Adrian har några problem med betten, han kliar inte på dem. Men jag är rädd att om de blir för många så kan han bli dålig.

Det börjar även bli dags att fylla på solskyddsfaktor förrådet, det verkar gå en tub i veckan för mig och Martin. Vi har klarat oss väldigt bra och har inte brännt oss. Adrian har heller inte brännt sig. Han har ju sina solskyddskläder och så smörjer vi honom med solskyddsfaktor 30 som vi bunkrade på Apoteket hemma i Sverige.

Imorgon fyller Lotta 31 år, så hon och Marcus ska ut och äta på kvällen så passar vi Milla (tror att det är en överraskning för henne). Vi passade ju Milla på Lottas födelsedag förra året också. Då var Milla ungefär 6 veckor gammal och Marcus och Lotta firade Lottas 30-årsdag med middag på Gyllene Freden. Det gick ju bra den gången så det funkar nog igen.

Jag kan inte riktigt smälta vilket paradis vi har hamnat i. Sitter just nu inne vid matbordet i vardagsrummet och dörren står öppen ut mot verandan. Palmerna vajar i vinden och nedanför ser man det blågröna havet. Nu kommer Martin och Marcus tillbaka, vi får se om klippningarna blev lyckade.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: