Smakportion palsternacka andra dagen

28 06 2006

Adrian fick palsternacka som smakportion idag igen. Den här gången spottade han inte ut första tuggan utan åt upp den istället. Han åt ett antal skedar innan han blev gnällig och ville ha vanlig mat. Det är svårare att mosa palsternackan till en jämn puré jämfört med potatisen, och idag hade Adrian lite problem med att han satte i halsen. När jag kokar palsternackan imorgon tänker jag koka den längre så kanske den går lättare att mosa. Eftersom det är små portioner nu i början är det inte så praktiskt med mixer utan vi har köpt en ny vitlökspress som vi använder.

Det är lite svårt att hitta det bästa tillfället att ge Adrian smakportionen, han får inte vara för hungrig eller för mätt. Idag blev han ledsen när vi åt smakportion, men jag testade ändå om han vill ha en sked till. Det ville han och han åt ytterligare några skedar efter det innan han ledsnade igen och då fick han ersättning.

Jag tror att problemet är att han är van att bli mätt fort eftersom det går fortare att uppnå mättnadskänsla när han äter ur nappflaska och även när han ammar. Om man försöker att avbryta hans ersättningsmål för att ge smakportion gnäller han bara, så det verkar inte funka. Det blir lättare under semestern när vi kan hjälpas åt, jag och Martin. Det behövs ju inte mer än några sekunder för att han ska hinna börja gråta och då kan till och med de 30 sekunder som ersättningen värms i micron kännas långa.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: