Min drömförlossning

1 02 2006

Anna och jag går en kurs under två torsdags kvällar nu, där vi lär oss profylaxandning. Mycket nyttig och inspirerande kurs som jag tror vi kommer ha stor nytta av. Både under förlossningen men även i framtiden. Det är inte alls dummt att tänka på hur man andas även i andra sammanhang.

Kursen ger även tips och metoder för att hantera smärtan genom att se den som något positivt. Den är ju ändå en del i en process som leder till något vi längtat efter väldigt länge. Man kan komma väldigt långt genom att ha en stark målbild som ligger en bit fram i tiden efter förlossningen, som man kan sträva mot. Den relativt korta del av ens liv, som förlossningen faktiskt kommer att vara, så kommer den oavsett längd att leda till ett mycket längre liv tillsammans med en ny liten varelse.

Vi fick en uppgift … på förra träffen som består i att skapa sig en målbild, beskriva sin drömförlossning och lista de saker som man oroar sig för inför förlossningen.

Bilden jag har, som hägrande mål på horisonten, är när vi efter en problemfri förlossning kommit hem. Lyckliga tillsammans, och vi har i lugn och ro fått börja lära känna vårt lilla Pyre på riktigt. Jag längtar verkligen efter att få ligga där med Pyret på bröstkorgen och kunna snusa på mitt eget lilla barns huvud. Det är målet. Sen tar vi det därifrån.

Drömförlossningen då. Den går lagom fort utan komplikationer. Vi hjälps åt och klarar oss genom den utan kemisk smärtlindring. Akupunktur verkar vara ett bra komplement. Vi får andningen att fungera och stöttar varandra genom hela förloppet.

Orosmolnen, som ändå finns där, är att något oförutsett uppkommer. Framför allt att något händer med Anna eller vårt lilla Pyre. Att vi känner att förlossningen drar ut på tiden och att värkarbetet inte kommer igång som det ska.

Jobbiga tankar, men det är nog bra att ha tänkt dem också, så man inte blir helt överrumplad om något skulle tillstöta. Det mest sannolika är dock att allting flyter på problemfritt och att vi om lite drygt en månad har en liten sprillans ny parvel att snusa på och umgås med.

[tags]Graviditet, Gravid, Barn, Familj, Dagbok[/tags]

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: