Vecka 32+4: Besök hos barnmorskan

27 01 2006

Idag har vi varit hos vår barnmorska på Ekens, Södermalm, Stockholm. Allt såg bra ut, magen växer som den ska men tillväxten har saktat av lite. Jag vill helst inte behöva föda fram en alltför stor bebis så det känns bra. Pyret har varit mycket aktivt på senaste tiden och det är mycket bök och stök där inne. Idag låg den faktiskt med huvudet uppåt och rumpan ned, vi har misstänkt att det. Den är dock fortfarande rörlig, så förhoppningsvis vänder den runt sig de närmaste veckorna. Vi får hålla tummarna!

Igår var vi på första kurstillfället på profylaxen. Det är Annas profylax som ges av Profylaxgruppen. Det var mycket bra!! Vi lärde oss mycket och kände oss väldigt inspirerade när vi åkte hem. Vi fick öva på de olika former av andning som man kan använda sig av under förlossningens olika skeden: djupandning, mellanandning, lättandning och krystandning. Lättandningen är den svåraste och den måste vi öva på. Vi satt och nöp varandra på kursen och övade lättandning. På kvällen övade vi lite till hemma och nu ska vi se till att öva varje kväll. Till  nästa vecka fick vi i läxa att skriva ned varsin målbild. Målbilden är något positivt man ska fokusera på när man går in i värken så att den blir lättare att hantera.

Det börjar att kännas väldigt bra inför förlossningen. Jag känner att jag kommer att klara av det tillsammans med Martin. Jag är väldigt nyfiken på hur Pyret kommer att se ut och dess personlighet. Det ska bli så härligt att snart få träffa vårt lilla bökande knyte!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: