Bitarna faller på plats

19 01 2006

Det märks tydligt att vi närmar oss förlossningen nu. Vi fokuserar på ett helt annat sätt på det som ska komma, vårt lilla Pyre. Tiden fram till förlossningen kommer att gå allt fortare ju närmre vi kommer. Dagarna är redan uppbokade med allt från Yoga och föräldrautbildnig till Profylaxkurs och IKEA utflykter.

Just nu känns det dock som att tiden står lite stilla. Åtminstone om man tittar framåt i tiden, vilket man tenderar att göra. Siktet är låst på födelsedagen, svårt att se förbi den just nu även om man försöker. Ser man däremot tillbaka på de gångna månaderna inser man snabbt att tiden flugit fram. Det var inte längesedan som vi stod där snopna och nyskrapade efter vårt första försök att bli föräldrar. Men det var en erfarenhet det också. Man inser att livet har sin gång och man kan inte påverka så mycket som man ibland önskar. Man får helt enkelt acceptera och leva medvetet i nuet.

Förberedelserna har trappats upp eftersom och vi har blivit ett effektivt team ihop. Babyskydd till bilen är inhandlat, spjälsäng och skötbord är ihopbyggda sedan en tid tillbaka. Barnvagnen är beställd och ser ut att levereras enligt tidsplan i början på veckan som kommer. Pusslet börjar helt enkelt ta form och bitarna ser ut att hamna på plats. Nu håller vi bara tummarna för att sista biten fram till första steget ut i familjelivet går lika bra som det gått hittills.

[tags]Graviditet, Gravid, Barn, Familj, Dagbok[/tags]

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: